0
خانه معرفی قنادی ها

طرز تهیه شله زرد سنتی

طرز تهیه شله زرد سنتی
  • شکر 3 پیمانه
  • آب 7 تا 8 پیمانه
  • کره 50 گرم
  • زعفران غلیظ دم کرده به میزان لازم
  • گلاب 1/2 لیوان
  • هل 1/2 قاشق چای خوری
  • خلال بادام 3/4 پیمانه
  • برنج نیم دانه ایرانی 1 پیمانه

شله زرد سنتی دستور پخت

شله زرد یکی از اصیل ترین و خوش طعم ترین دسر های ایرانی هست که بیشتر در ایام خاص و مناسبت های مذهبی استفاده میشه ، اگرچه میتونه به عنوان یک دسر سنتی در همه ایام سال زینت بخش سفره هامون باشه . درسته که تهیه این دسر پر طرفدار آنچنان دشوار نیست ، ولی نکته های کوچکی داره که با رعایت کردن اونها ، یک شله زرد بی نقص و خوشمزه تر خواهیم داشت . پس در ادامه پست با طرز تهیه شله زرد سنتی همراه باشین .

برای پخت یک شله زرد با کیفیت باید از برنج ایرانی ، استفاده کنیم و اون هم به دلیل کیفیت و طعم عالی برنج خودمون هست .

نکته دوم هم استفاده کردن از برنج نیم دونه هست ، در واقع این نوع برنج از خرد شدن برنج ها در حین فرآیند عمل آوری برنج هست .

خیس کردن برنج برای مدت کافی بسیار مهم هست . وقتی زمان کافی سپری شد و برنج کاملاً خیس خرد به صورتی که با قرار دادن بین انگشتهامون ، خرد می شد ، آب رو داخل قابلمه مناسبی ریخته و اجازه میدیم تا جوش بیاد سپس برنج رو آبکش می کنیم و به آب در حال جوش اضافه می کنیم .

برنج همراه با آب شروع به پختن میکنه .

زیر شعله رو روی ملایم قرار میدیم تا برنج به آرومی همراه آب پخته بشه موقعی که برنج در حال پخت هست ، نشاسته موجود توی خودش رو پس میده که به صورت کف سفید رنگی روی سطح آب دیده میشه . حتماً حتماً این کف رو به وسیله یک ملاقه مرتب از روی برنج می گیریم و دور می ریزیم . این عمل در کیفیت پخت شله زردمون تاثیر گذار هست .

وقتی برنج کاملاً پخت نوبت اضافه کردن، شکر میرسه . میزان شکر معمولاً 2/5 تا 3 برابر میزان برنج هست . با این حال، اگر شله زرد قراره برای شما سرو بشه با اندازه ذائقه خودتون شکر رو اضافه کنین .

قبل از اضافه کردن شکر مطمئن میشیم که برنج کاملاً پخته شده . بعد از اینکه شکر کاملاً حل شد ، شله زرد کم کم شروع به غلیظ شدن میکنه و اصطلاحاً لعاب میندازه .

از اینجا به بعد باید مرتب شله زرد رو هم بزنیم وگرنه خیلی زود ، ته می گیره .

حالا زعفران رو از قبل دم کردیم اضافه می کنیم .

بعد از اضافه کردن زعفران، باز هم مرتب شله زرد رو هم می زنیم ، و بعد کره رو اضافه می کنیم و باز هم هم می زنیم حالا دیگه شله زرد ما باید تقریباً آماده باشه .

بهتر هست کمی از شله زرد رو داخل یک ظرف بکشین و اون رو تست کنین و ببینین اندازه ها درست هست یا نه و به غلظت کافی رسیده .

ده دقیقه پایانی پخت، گلاب رو اضافه می کنیم .

من برای استفاده از هل فقط اون رو با دست فشار دادم تا کمی باز بشه، چون میخواستم شله زرد فقط عطرش رو بگیره و موقع سرو کردن، دونه های هل رو خارج کردم ، اما میشه هل رو هم سایید و پودرش رو به شله زرد اضافه کرد .

بالاخره خلال بادام رو اضافه می کنیم .

بعد از اینکه خوب هم زدیم، زیر شعله رو خیلی خیلی کم می کنیم، از شعله پخش کن هم می تونیم استفاده کنیم و روی درب قابلمه رو دم کنی بکشیم و اجازه بدیم تا شله زرد 20 دقیقه دم بکشه .

با رعایت همه نکته ها و قسمت پایانی پخت ، می تونیم یک شله زرد خیلی با کیفیت داشته باشیم و شله زرد ما دیگه آب نمیندازه .

بعد از پخت کامل، شله زرد رو داخل ظرف های مورد نظرمون ریخته و صبر می کنیم تا کمی خنک بشه و رویه ببنده . حالا به سلیقه خودمون با پودر دارچین و خلال پسته و بادام یا غنچه گل محمدی اون رو تزیین می کنیم .

ان شاءالله از میل کردن این دسر خوشمزه و خوش رنگ و بو لذت کافی ببرین .

 

زهرا ملک آرا
۰ ۰
مطلب جالبی بود.
پاسخ ادمین

برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

آخرین پست ها

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

نزدیک ترین قنادی ها

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

مایلم جواب دهم