در مورد این شیرینی یه توضیح مختصر بدم این شیرینی محلی مازندران هست از نظر ظاهر و طعم بسیار شبیه نان برنجی اما خیلی نرمتر و به جرات بگم خوشمزه تر. بدلیل اینکه بافتش خیلی لطیفه و به اصطلاح زیر دندون آب میشه این اسمو روشگذاشتن🙂
مخلوط روغن و کره پودر قندو با همزن می زنین تا کاملا پوک بشه .
زرده تخم مرغ و وانیل و اضافه می کنیم کمی می زنیم و بعد همزن و خاموش می کنیم .
هل و بکینگ پودر و اضافه می کنیم .
حال نوبت اضافه کردن آرد به مخلوط است . ابتدا نصفشو یکباره اضافه می کنیم و با لیسک هم می زنیم و مابقی آرد رو کم کم اضافه می کنیم و با دست هم می زنیم .
این خمیر حتما باید تو یخچال به مدت 12ساعت استراحت کنه .
خمیر و شل تر بر می داریم چون تو استراحت سفت میشه.
بعد از 12 ساعت ، گلوله های کوچیک از خمیر برداشته تو سینی فر می چینیم .احتیاجی به کاغذ روغنی هم نیست .
روی شیرینی رو میتونیم مهر بزنیم و خرفه بپاشیم .
درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 تا 15دقیقه .
نکاتهی جهت پخت بهتر شیرینی باب دندون :
نکته 1 : زیر شیرینی کمی تغییر رنگ داد شیرینی حاضره میزاریم کاملا خنک بشه از سینی جدا می کنیم .
نکته 2 : بافت شیرینی نباید خشک باشه پس تو اضافه کردن آرد دقت کنید و حتما زمانش تو فر چک بشه .
نکته 3 : اگر خمیر بعد استراحت شل بود آرد شیرینی پزی اضافه بشه دیگه آرد برنج استفاده نمی کنیم .
نکته 4 : کره محلی دوغش گرفته بشه .
نکته 5 : روغن جامد حتما صاف بشه .
نکته 6 : یه سری از شیرینی رو ساده و یه سری رو زعفرانی درست کردم .
نکته 7 : من مهر نزدم با ماسوره ساده روش چند تا خط انداختم .