طرز تهیه نان برنجى

زمان پخت : 20 دقیقه

برای : 6 نفر

زمان آماده سازی : 30 دقیقه

سطح مهارت : حرفه ای

تعداد بازدید : 314

نوشته شده توسط : استاد سرمه جلیلی

اشتراک مطلب

مواد لازم برای تهیه نان برنجى

1 آرد 500 گرم
2 شکر 175 گرم
3 زرده تخم مرغ 1 عدد
4 کره 250 گرم
5 زعفران غلیظ دم کرده 1 قاشق غذاخوری
6 گلاب 1/3 پیمانه
7 سفیده تخم مرغ 1 عدد
8 سیاه دانه مقداری برای تزیین

یکی از شیرینی های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی نان برنجی ست . این شیرینی خوشمزه ، شیرینی مخصوص کرمانشاه هست . قدمت نان برنجی در کرمانشاه به ۱۵۰ سال پیش ( زمان قاجار  ) بازمی گردد و از ۱۵۰ سال پیش تا الان ، یکی از سوغات معروف کرمانشاه است . بهترین نان برنجی کرمانشاهی با روغن فرد اعلای حیوانی تهیه می شود ولی در این آموزش ما از کره استفاده می کنیم . این شیرینی برای سفره عید خیلی می چسبه .

كره ، شكر ، زرده تخم مرغ را با همزن مي زنيم تا كرمى رنگ شود .

سپس گلاب و  زعفران غليظ و آرد برنج را اضافه كرده هم مي زنيم .

در نهايت سفيده تخم مرغ زده شده و پف كرده را اضافه كرده و مخلوط مي كنيم .

خمير را ٢٤ ساعت در يخچال استراحت داده .

سپس بصورت گلوله هاى ريز درآورده و در سينى فر كه كاغذ روغنى انداختيم قرار داده.

با مهر مخصوص شكل داده و روى آنها سياه دانه مي ريزيم .

در دماى ١٦٠ درجه به مدت ٢٠ دقيقه مي پزيم .

 

نکات موثر در داشتن یه نان برنجی عالی :

نکته 1 : مواد خشکی که در یخچال نگهداری می کنین رو نیم ساعت قبل از شروع کار بیرون یخچال قرار بدین تا هم دمای محیط بشه .

نکته 2 : مقدار اندازه ها در ترکیب این شیرینی مهم است و نباید مقدارش تغییر کند .

نکته 3 : یک ربع قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر ، آنرا روشن کنید .

نکته 4 : شیرینی ها در طبقه وسط فر و در دمای 160 درجه و به مدت 20 دقیقه قرار بدین .

نکته 5 : هر چه آرد برنجی که استفاده می کنین مرغوبتر باشه ، شیرینی با کیفیت تری خواهید داشت .

نکته 6 : آرد برنج را چند بار از الک عبور دهید .

نکته 7 : شیرینی شما نباید خيلى تغییر رنگ بده پس مواظب باشین و اينكه بيش از حد توو فر بمونه، خيلى خشك ميشه .

نکته 8 : یه سوال مهم اینه که ازكجا بفهميم شیرینی های ما پخته شدن چون دمای هر فر متفاوته ؟

این شیرینی ها از زیر یکم تغيير رنگ ميدن پس بعد از گذشت 15 دقیقه زیر شیرینی رو نگاه کنین ، اگه تغییر رنگ دادن پس شیرینی شما پخته ست

نکته 9 : شیرینی ها رو که از فر خارج کردید اجازه دهید خنک شه بعد دست بزنید و جابجا کنید.

نکته 10 : زعفرانی که اضافه می کنید نباید اصلا آبکی باشه وگرنه شیرینی خراب میشه پس از زعفرون خیلی غلیظ استفاده می کنیم .

 

لطفا سوالات و نظرات ارزشمندتان را درباره طرز تهیه نان برنجى با ما درمیان بگذارید .


ثبت دیدگاه ارزشمند شما

نام و نام خانوادگی
ایمیل
متن دیدگاه

0 دیدگاه

دوستان شما از مطالب زیر هم دیدن کرده اند