یکی از شیرینی های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی نان برنجی ست . این شیرینی خوشمزه ، شیرینی مخصوص کرمانشاه هست . قدمت نان برنجی در کرمانشاه به 150 سال پیش ( زمان قاجار ) بازمی گردد و از 150 سال پیش تا الان ، یکی از سوغات معروف کرمانشاه است . بهترین نان برنجی کرمانشاهی با روغن فرد اعلای حیوانی تهیه می شود ولی در این آموزش ما از کره استفاده می کنیم . این شیرینی برای سفره عید خیلی می چسبه .
کره ، شکر ، زرده تخم مرغ را با همزن می زنیم تا کرمى رنگ شود .
سپس گلاب و زعفران غلیظ و آرد برنج را اضافه کرده هم می زنیم .
در نهایت سفیده تخم مرغ زده شده و پف کرده را اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
خمیر را 24 ساعت در یخچال استراحت داده .
سپس بصورت گلوله هاى ریز درآورده و در سینى فر که کاغذ روغنى انداختیم قرار داده.
با مهر مخصوص شکل داده و روى آنها سیاه دانه می ریزیم .
در دماى 160 درجه به مدت 20 دقیقه می پزیم .
نکات موثر در داشتن یه نان برنجی عالی :
نکته 1 : مواد خشکی که در یخچال نگهداری می کنین رو نیم ساعت قبل از شروع کار بیرون یخچال قرار بدین تا هم دمای محیط بشه .
نکته 2 : مقدار اندازه ها در ترکیب این شیرینی مهم است و نباید مقدارش تغییر کند .
نکته 3 : یک ربع قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر ، آنرا روشن کنید .
نکته 4 : شیرینی ها در طبقه وسط فر و در دمای 160 درجه و به مدت 20 دقیقه قرار بدین .
نکته 5 : هر چه آرد برنجی که استفاده می کنین مرغوبتر باشه ، شیرینی با کیفیت تری خواهید داشت .
نکته 6 : آرد برنج را چند بار از الک عبور دهید .
نکته 7 : شیرینی شما نباید خیلى تغییر رنگ بده پس مواظب باشین و اینکه بیش از حد توو فر بمونه، خیلى خشک میشه .
نکته 8 : یه سوال مهم اینه که ازکجا بفهمیم شیرینی های ما پخته شدن چون دمای هر فر متفاوته ؟
این شیرینی ها از زیر یکم تغییر رنگ میدن پس بعد از گذشت 15 دقیقه زیر شیرینی رو نگاه کنین ، اگه تغییر رنگ دادن پس شیرینی شما پخته ست
نکته 9 : شیرینی ها رو که از فر خارج کردید اجازه دهید خنک شه بعد دست بزنید و جابجا کنید.
نکته 10 : زعفرانی که اضافه می کنید نباید اصلا آبکی باشه وگرنه شیرینی خراب میشه پس از زعفرون خیلی غلیظ استفاده می کنیم .