خانه فروشگاه ارتباط با ما
توضیحات پخت بامیه :
توضیحات پخت:
به اشتراک گذاری
نویسنده: نگار امیری
به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز این مطلب (3)
مواد لازم:
  • تخم مرغ 400 گرم
  • آرد 500 گرم
  • بکینگ پودر 10 گرم
  • وانیل کمی
  • شکر یک کیلوگرم
  • آب 800 گرم
  • روغن مایع 150 گرم
  • رنگ خوراکی زرد کمی
  • شهد 50 گرم
طرز تهیه بامیه
دستور پخت بامیه

مواد لازم برای تهیه شهد بامیه :

شکر                           1 کیلو گرم

آب                             200 گرم

جوهر لیمو                  قاشق مربا خوری سر خالی

زعفران دم کرده           مقداری

ابتدا شکر و آب را داخل ظرفی روی اجاق می گذاریم .

بعد از جوش آمدن جوهر لیمو اضاف نموده و زمان می گیرم ، 5 دقیقه جوش بخورد .

پس از 5 دقیقه جوش خوردن ، زعفران دم کرده را داخل شهد می ریزیم .

سپس یک پارچه نمدار را دور تا دور درون ظرف شهد می کشیم تا تمیز شود و آب شکر کناره های ظرف نباشد .

دلیل این کار این است که  اگر مقدار کمی آب و شکر دور دیواره ظرف بماند باعث قندک زدن شهد می شود و بامیه شما که داخل شهد می رود خراب می شود .

بعد از اتمام این کار شهد را به مدت 24 ساعت کنار بگذارید ، تا شهد ما غلیظ شود .

در غیر اینصورت اگر شهد ما داغ باشد بامیه اصلا شهد نمی خورد و بامیه ما بدون شهد و بدون کیفیت می باشد .

پس هنگام خمیر گرفتن بامیه روز قبلش باید شهد را تهیه کنیم .

زمانیکه می خواهیم بامیه را درست کنیم ابتدا باید شهد را کمی گرم کنیم .

برای آماده کردن شهد که از قبل تهیه شده ودر حال حاضر ، مانند عسل، کشدار می باشد روی اجاق می گذاریم تا کمی گرم شود ، البته نه زیاد تا موقعی که شهد ما شل شود کافیه .

دقت کنید زمانیکه انگشت را داخل شهد بگذارید باید انگشت شما رو به سوزش برود. اگر خیلی داغ شده بود تا خمیر بامیه آماده میشه مقدار کافی خنک و قابل مصرف بشه .

توجه کنید در دستور به جای آب از گلاب هم میشه استفاده کرد .

طرز تهیه بامیه :

ابتدا آب و روغن داخل ظرفی ریخته تا جوش بیاید بعد از جوش آمدن کامل سپس آرد به آب اضافه می کنیم و هم می زنیم به مدت 15 دقیقه با شعله متوسط .

بعد از اتمام 15 دقیقه زیر اجاق خاموش را می کنیم .

سپس خمیر را روی میز کار پهن می کنیم به مدت 10 الی 15 دقیقه تا خمیر سرد سرد شود و برای زودتر شدن این کار خمیر را زیر و رو می کنیم .

مرحله بعد از سرد شدن خمیر، خمیر را داخل هم زن برقی می گذاریم با دور متوسط .

تخم مرغ ها را تک تک اضاف می کنیم . هر سری که تخم مرغ اضاف کردیم هم زن خاموش کرده و خمیر را زیر و رو می کنیم .

بعد از اتمام این کار بقیه موارد را اضاف می کنیم که شامل بکینگ پودر و شهد و رنگ زعفرانی و وانیل است .

خمیر داخل ظرفی ریخته و با کف دست روی آن را کاملا با روغن مایع چرب می کنیم .

سپس کاور روی خمیر انداخته و اجازه می دهیم تا خمیر به مدت نیم ساعت استراحت کند .

طرز زدن خمیر :

ما تو کارگاه دستگاه بامیه زن مخصوص داریم . برای تو خونه توسط قیف و ماسوره آچاری استفاده می کنیم .

قبل از زدن خمیر روغن مایع و شهد ما باید آماده باشد .

داخل ظرفی تا نیمه بیشتر روغن مایع ریخته و روی اجاق می گذاریم 15 دقیقه قبل از شروع به زدن خمیر .

سپس داخل ظرفی دیگر مقداری روغن گرم شده از اون روغن روی اجاق برمی داریم .

سپس خمیر داخل قیف ریخته و به اندازه یک کوفته قلقلی کوچک قیف می زنیم داخل روغن گرم ریخته . یعنی سر قیف میزاریم لبه ظرفی که داخلش روغن گرم ریختیم با دست قیف فشار میدیم و با انگشت دست دیگر انتهای خمیر قطع می کنیم تا خمیر داخل روغن بیفتد .

بعد از اتمام این کار ظرف روغن و خمیر داخل ظرف روی اجاق می گذاریم و شعله را تا انتها زیاد می کنیم . و اجازه می دهیم تا بامیه کاملا پف کند و رنگش کاملا طلایی شود .

ظرف شهد کنار دستمان باشد .

توسط ظرف توری دار بامیه ها را با احتیاط برمی داریم و داخل شهد می اندازیم .

سپس با ابزار مناسبی روی بامیه ها می گذاریم تا بامیه ها داخل شهد غوطه ور شود و کاملا شهد بخورد . و مدت 5 دقیقه اجازه میدیم تا بامیه ها داخل شهد بماند .

در انتها بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن نوش جان می کنیم .

نکات خیلی مهم :

نکته 1 : دوستان و استادان و هنرمندان محترم خوردن بامیه خیلی شیرینه و لی درست کردنش به شیرینی خوردنش نیست . روغن داغ خیلی خیلی خطرناکه لطفا خیلی احتیاط کنید اصلا شوخی بازی نیست .حتما مراقب باشید.

نکته 2 : فاصله بین در آوردن بامیه از روغن و انداختن داخل شهد 3 تا 4 ثانیه باید باشه ، چون اگه بامیه هوا بخوره ،دیگه شهد داخلش نمیره . از یک نفر حتما حتما کمک بگیرید هنگامی که بامیه از روغن در آوردین ، نفر مقابل سریع با ابزار دستش بامیه ها را زیر شهد قرار دهد .

نکته 3 : برای امتحان کردن روغن که تا چه اندازه گرم باشه . ابتدا تکه خمیری داخل روغن گرم می اندازیم ، اگه زود بالا اومد و فوری رنگش طلایی شد روغنتون خیلی داغ شده زیرش رو کم می کنیم تا خنک بشه . اگه خمیر داخل روغن 1 دقیقه طول کشید اومد روی سطح روغن و 4 تا 5 دقیقه طول کشید تا رنگش طلایی شد ،درجه گرمای روغن مناسب پخت بامیه هست . اگه نه دیدید خیلی طول کشید خمیر اومد سطح روغن و 7 تا 8 دقیقه طول کشید تا رنگش طلایی شد روغنتون سرده .اجازه بدهید تا به گرمای مطلوب برسد .