مواد لازم برای تهیه شهد بامیه :
شکر 1 کیلو گرم
آب 200 گرم
جوهر لیمو قاشق مربا خوری سر خالی
زعفران دم کرده مقداری
ابتدا شکر و آب را داخل ظرفی روی اجاق می گذاریم .
بعد از جوش آمدن جوهر لیمو اضاف نموده و زمان می گیرم ، 5 دقیقه جوش بخورد .
پس از 5 دقیقه جوش خوردن ، زعفران دم کرده را داخل شهد می ریزیم .
سپس یک پارچه نمدار را دور تا دور درون ظرف شهد می کشیم تا تمیز شود و آب شکر کناره های ظرف نباشد .
دلیل این کار این است که اگر مقدار کمی آب و شکر دور دیواره ظرف بماند باعث قندک زدن شهد می شود و بامیه شما که داخل شهد می رود خراب می شود .
بعد از اتمام این کار شهد را به مدت 24 ساعت کنار بگذارید ، تا شهد ما غلیظ شود .
در غیر اینصورت اگر شهد ما داغ باشد بامیه اصلا شهد نمی خورد و بامیه ما بدون شهد و بدون کیفیت می باشد .
پس هنگام خمیر گرفتن بامیه روز قبلش باید شهد را تهیه کنیم .
زمانیکه می خواهیم بامیه را درست کنیم ابتدا باید شهد را کمی گرم کنیم .
برای آماده کردن شهد که از قبل تهیه شده ودر حال حاضر ، مانند عسل، کشدار می باشد روی اجاق می گذاریم تا کمی گرم شود ، البته نه زیاد تا موقعی که شهد ما شل شود کافیه .
دقت کنید زمانیکه انگشت را داخل شهد بگذارید باید انگشت شما رو به سوزش برود. اگر خیلی داغ شده بود تا خمیر بامیه آماده میشه مقدار کافی خنک و قابل مصرف بشه .
توجه کنید در دستور به جای آب از گلاب هم میشه استفاده کرد .
طرز تهیه بامیه :
ابتدا آب و روغن داخل ظرفی ریخته تا جوش بیاید بعد از جوش آمدن کامل سپس آرد به آب اضافه می کنیم و هم می زنیم به مدت 15 دقیقه با شعله متوسط .
بعد از اتمام 15 دقیقه زیر اجاق خاموش را می کنیم .
سپس خمیر را روی میز کار پهن می کنیم به مدت 10 الی 15 دقیقه تا خمیر سرد سرد شود و برای زودتر شدن این کار خمیر را زیر و رو می کنیم .
مرحله بعد از سرد شدن خمیر، خمیر را داخل هم زن برقی می گذاریم با دور متوسط .
تخم مرغ ها را تک تک اضاف می کنیم . هر سری که تخم مرغ اضاف کردیم هم زن خاموش کرده و خمیر را زیر و رو می کنیم .
بعد از اتمام این کار بقیه موارد را اضاف می کنیم که شامل بکینگ پودر و شهد و رنگ زعفرانی و وانیل است .
خمیر داخل ظرفی ریخته و با کف دست روی آن را کاملا با روغن مایع چرب می کنیم .
سپس کاور روی خمیر انداخته و اجازه می دهیم تا خمیر به مدت نیم ساعت استراحت کند .
طرز زدن خمیر :
ما تو کارگاه دستگاه بامیه زن مخصوص داریم . برای تو خونه توسط قیف و ماسوره آچاری استفاده می کنیم .
قبل از زدن خمیر روغن مایع و شهد ما باید آماده باشد .
داخل ظرفی تا نیمه بیشتر روغن مایع ریخته و روی اجاق می گذاریم 15 دقیقه قبل از شروع به زدن خمیر .
سپس داخل ظرفی دیگر مقداری روغن گرم شده از اون روغن روی اجاق برمی داریم .
سپس خمیر داخل قیف ریخته و به اندازه یک کوفته قلقلی کوچک قیف می زنیم داخل روغن گرم ریخته . یعنی سر قیف میزاریم لبه ظرفی که داخلش روغن گرم ریختیم با دست قیف فشار میدیم و با انگشت دست دیگر انتهای خمیر قطع می کنیم تا خمیر داخل روغن بیفتد .
بعد از اتمام این کار ظرف روغن و خمیر داخل ظرف روی اجاق می گذاریم و شعله را تا انتها زیاد می کنیم . و اجازه می دهیم تا بامیه کاملا پف کند و رنگش کاملا طلایی شود .
ظرف شهد کنار دستمان باشد .
توسط ظرف توری دار بامیه ها را با احتیاط برمی داریم و داخل شهد می اندازیم .
سپس با ابزار مناسبی روی بامیه ها می گذاریم تا بامیه ها داخل شهد غوطه ور شود و کاملا شهد بخورد . و مدت 5 دقیقه اجازه میدیم تا بامیه ها داخل شهد بماند .
در انتها بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن نوش جان می کنیم .
نکات خیلی مهم :
نکته 1 : دوستان و استادان و هنرمندان محترم خوردن بامیه خیلی شیرینه و لی درست کردنش به شیرینی خوردنش نیست . روغن داغ خیلی خیلی خطرناکه لطفا خیلی احتیاط کنید اصلا شوخی بازی نیست .حتما مراقب باشید.
نکته 2 : فاصله بین در آوردن بامیه از روغن و انداختن داخل شهد 3 تا 4 ثانیه باید باشه ، چون اگه بامیه هوا بخوره ،دیگه شهد داخلش نمیره . از یک نفر حتما حتما کمک بگیرید هنگامی که بامیه از روغن در آوردین ، نفر مقابل سریع با ابزار دستش بامیه ها را زیر شهد قرار دهد .
نکته 3 : برای امتحان کردن روغن که تا چه اندازه گرم باشه . ابتدا تکه خمیری داخل روغن گرم می اندازیم ، اگه زود بالا اومد و فوری رنگش طلایی شد روغنتون خیلی داغ شده زیرش رو کم می کنیم تا خنک بشه . اگه خمیر داخل روغن 1 دقیقه طول کشید اومد روی سطح روغن و 4 تا 5 دقیقه طول کشید تا رنگش طلایی شد ،درجه گرمای روغن مناسب پخت بامیه هست . اگه نه دیدید خیلی طول کشید خمیر اومد سطح روغن و 7 تا 8 دقیقه طول کشید تا رنگش طلایی شد روغنتون سرده .اجازه بدهید تا به گرمای مطلوب برسد .