0
خانه معرفی قنادی ها

طرز تهیه بامیه

طرز تهیه بامیه
  • تخم مرغ 400 گرم
  • آرد 500 گرم
  • بکینگ پودر 10 گرم
  • وانیل کمی
  • شکر یک کیلوگرم
  • آب 800 گرم
  • روغن مایع 150 گرم
  • رنگ خوراکی زرد کمی
  • شهد 50 گرم

بامیه دستور پخت

مواد لازم برای تهیه شهد بامیه :

شکر                           1 کیلو گرم

آب                             200 گرم

جوهر لیمو                  قاشق مربا خوری سر خالی

زعفران دم کرده           مقداری

ابتدا شکر و آب را داخل ظرفی روی اجاق می گذاریم .

بعد از جوش آمدن جوهر لیمو اضاف نموده و زمان می گیرم ، 5 دقیقه جوش بخورد .

پس از 5 دقیقه جوش خوردن ، زعفران دم کرده را داخل شهد می ریزیم .

سپس یک پارچه نمدار را دور تا دور درون ظرف شهد می کشیم تا تمیز شود و آب شکر کناره های ظرف نباشد .

دلیل این کار این است که  اگر مقدار کمی آب و شکر دور دیواره ظرف بماند باعث قندک زدن شهد می شود و بامیه شما که داخل شهد می رود خراب می شود .

بعد از اتمام این کار شهد را به مدت 24 ساعت کنار بگذارید ، تا شهد ما غلیظ شود .

در غیر اینصورت اگر شهد ما داغ باشد بامیه اصلا شهد نمی خورد و بامیه ما بدون شهد و بدون کیفیت می باشد .

پس هنگام خمیر گرفتن بامیه روز قبلش باید شهد را تهیه کنیم .

زمانیکه می خواهیم بامیه را درست کنیم ابتدا باید شهد را کمی گرم کنیم .

برای آماده کردن شهد که از قبل تهیه شده ودر حال حاضر ، مانند عسل، کشدار می باشد روی اجاق می گذاریم تا کمی گرم شود ، البته نه زیاد تا موقعی که شهد ما شل شود کافیه .

دقت کنید زمانیکه انگشت را داخل شهد بگذارید باید انگشت شما رو به سوزش برود. اگر خیلی داغ شده بود تا خمیر بامیه آماده میشه مقدار کافی خنک و قابل مصرف بشه .

توجه کنید در دستور به جای آب از گلاب هم میشه استفاده کرد .

طرز تهیه بامیه :

ابتدا آب و روغن داخل ظرفی ریخته تا جوش بیاید بعد از جوش آمدن کامل سپس آرد به آب اضافه می کنیم و هم می زنیم به مدت 15 دقیقه با شعله متوسط .

بعد از اتمام 15 دقیقه زیر اجاق خاموش را می کنیم .

سپس خمیر را روی میز کار پهن می کنیم به مدت 10 الی 15 دقیقه تا خمیر سرد سرد شود و برای زودتر شدن این کار خمیر را زیر و رو می کنیم .

مرحله بعد از سرد شدن خمیر، خمیر را داخل هم زن برقی می گذاریم با دور متوسط .

تخم مرغ ها را تک تک اضاف می کنیم . هر سری که تخم مرغ اضاف کردیم هم زن خاموش کرده و خمیر را زیر و رو می کنیم .

بعد از اتمام این کار بقیه موارد را اضاف می کنیم که شامل بکینگ پودر و شهد و رنگ زعفرانی و وانیل است .

خمیر داخل ظرفی ریخته و با کف دست روی آن را کاملا با روغن مایع چرب می کنیم .

سپس کاور روی خمیر انداخته و اجازه می دهیم تا خمیر به مدت نیم ساعت استراحت کند .

طرز زدن خمیر :

ما تو کارگاه دستگاه بامیه زن مخصوص داریم . برای تو خونه توسط قیف و ماسوره آچاری استفاده می کنیم .

قبل از زدن خمیر روغن مایع و شهد ما باید آماده باشد .

داخل ظرفی تا نیمه بیشتر روغن مایع ریخته و روی اجاق می گذاریم 15 دقیقه قبل از شروع به زدن خمیر .

سپس داخل ظرفی دیگر مقداری روغن گرم شده از اون روغن روی اجاق برمی داریم .

سپس خمیر داخل قیف ریخته و به اندازه یک کوفته قلقلی کوچک قیف می زنیم داخل روغن گرم ریخته . یعنی سر قیف میزاریم لبه ظرفی که داخلش روغن گرم ریختیم با دست قیف فشار میدیم و با انگشت دست دیگر انتهای خمیر قطع می کنیم تا خمیر داخل روغن بیفتد .

بعد از اتمام این کار ظرف روغن و خمیر داخل ظرف روی اجاق می گذاریم و شعله را تا انتها زیاد می کنیم . و اجازه می دهیم تا بامیه کاملا پف کند و رنگش کاملا طلایی شود .

ظرف شهد کنار دستمان باشد .

توسط ظرف توری دار بامیه ها را با احتیاط برمی داریم و داخل شهد می اندازیم .

سپس با ابزار مناسبی روی بامیه ها می گذاریم تا بامیه ها داخل شهد غوطه ور شود و کاملا شهد بخورد . و مدت 5 دقیقه اجازه میدیم تا بامیه ها داخل شهد بماند .

در انتها بیرون می آوریم و بعد از خنک شدن نوش جان می کنیم .

نکات خیلی مهم :

نکته 1 : دوستان و استادان و هنرمندان محترم خوردن بامیه خیلی شیرینه و لی درست کردنش به شیرینی خوردنش نیست . روغن داغ خیلی خیلی خطرناکه لطفا خیلی احتیاط کنید اصلا شوخی بازی نیست .حتما مراقب باشید.

نکته 2 : فاصله بین در آوردن بامیه از روغن و انداختن داخل شهد 3 تا 4 ثانیه باید باشه ، چون اگه بامیه هوا بخوره ،دیگه شهد داخلش نمیره . از یک نفر حتما حتما کمک بگیرید هنگامی که بامیه از روغن در آوردین ، نفر مقابل سریع با ابزار دستش بامیه ها را زیر شهد قرار دهد .

نکته 3 : برای امتحان کردن روغن که تا چه اندازه گرم باشه . ابتدا تکه خمیری داخل روغن گرم می اندازیم ، اگه زود بالا اومد و فوری رنگش طلایی شد روغنتون خیلی داغ شده زیرش رو کم می کنیم تا خنک بشه . اگه خمیر داخل روغن 1 دقیقه طول کشید اومد روی سطح روغن و 4 تا 5 دقیقه طول کشید تا رنگش طلایی شد ،درجه گرمای روغن مناسب پخت بامیه هست . اگه نه دیدید خیلی طول کشید خمیر اومد سطح روغن و 7 تا 8 دقیقه طول کشید تا رنگش طلایی شد روغنتون سرده .اجازه بدهید تا به گرمای مطلوب برسد .

 

 

زهرا ملک آرا
۰ ۰
مطلب جالبی بود.
پاسخ ادمین

برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

آخرین پست ها

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

نزدیک ترین قنادی ها

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

کیک رژیمی شیره انگور

مایلم جواب دهم