از یک کیلوگرم نشاسته یه استکان نشاسته بردارید و از یک کیلوگرم ماست هم دوتا قاشق غذا خوری ماست بردارید ، این دوتا رو با هم مخلوط کنین تا 50 گرم مایع ترش سفت بدست بیاد
سپس این خمیر کاملا سفت آماده شده رو یه شب درون یخچال بزارید تا استراحت کنه .
بعد از استراحت مایه ترش رو از یخچال خارج کنین .
نشاسته و کمی از ماست و مایه ترش رو مخلوط کرده یه خمیر سفت بدست میاد .
سپس آرام آرام بقیه ماست رو هم اضافه کنید .
آب و آرد رو بهش اضافه می کنیم تا یه مایه روان بدست بیاد .
مایه زولبیا رو درون قیف فلزی دوکی مخصوص زولبیا بریزید و هر طرحی خاستید درون روغن داغ تابه بریزید .
سپس به روش پایین بار یا شربت زولبیا رو آماده کنین .
در نهایت زولبیا که از روغن سرخ شده در اومد سریع السیر بندازید داخل بار و با یه وسیله زولبیا رو لا بار کنید .
با کفگیر بزارید رو زولبیا تا زولبیا کاملا بره زیر بار یا شربت .
بعد از 2 دقیقه زولبیا ها رو از تو بار درشون بیارید و نوش جان کنید .
این معیار کلی همه زولبیا هاست ، ولی این شیرینی سنتی فوق العاده خوشمزه نکات ظریف زیادی داره که باید بهشون توجه زیادی بشه .
طرز تهیه شربت یا بار زولبیا :
آب یک لیتر و نیم
شکر پنج کیلو
جوهر لیمو 5 گرم
آب و شکر را مخلوط کرده به دمای جوش می رسونیم .
در این لحظه بزارید 3 دقیقه بجوشه .
پس از 3 دقیقه جوهر لیمو را بهش بدید .
سپس شعله زیر ظرف را خامو ش کرده .
نکات ظریف زولبیا :
نکته 1 : ماست مورد استفاده برای زولبیا بایست شیرین ، پرچرب و خنک باشه .
نکته 2 : اگه مایه زولبیا سفت بود و داخل قیف ریختین و از قیف درنیومد کمی دوغ به مایه بزنین تا مایه شل بشه .
نکته 3 : مایع ترش زولبیا که از شب قبل مونده هرچی ترش تر باشه زولبیا روشن تر میشه .
نکته 4 : بار یا شربت اگه شل و آبکی باشه زولبیا تیره می شود .
نکته 5 : بهترین نشاسته برا زولبیا نشاسته گندم است .
نکته 6 : هرچی نشاسته قوی تر باشه آرد کمتری بایست به زولبیا بدید .
نکته 7 : اگه زولبیا نرم باشه کمی روغن جامد به مایع زولبیا بدید روغن جامد را با دست نرمش کنید سپس داخل مایه زولبیا بریزید و مخلوط کنید .
نکته 8 : اگه زولبیا تون درون روغن خوب پف نکرد و باریک بود کمی جوش شیرین درون قیف بریزید و همش بزنید و سپس مایه رو در ظرف روغن بریزید . توجه کنید جوش شیرین را به همه مایه زولبیا ندید فقط و تنها فقط داخل قیف بریزید .
نکته 9 : روغنی که درون تابه می ریزید روغن مخصوص سرخ کردن باشه و ارتفاع روغن درون تابه حدود 2 سانتیمتر باشه .
نکته 10 : میتونید درون تابه قالب های گرد طوق مانند بزارید و درون قالب ها مایه زولبیا را بریزید تا سرخ بشه .
نکته 11 : این زولبیا جوش شیرین نمیخواد اگه خوب پف نکرد میتونید داخل قیف بریزید ، به مایه جوش شیرین اضافه نکنین .
نکته 12 : سفتی مایه ترش مثل عسل هست و تقریبا اونو 12 ساعت بزارید یخچال بمونه .
نکته 13 : سوال : آیا میشه بجای خمیر ترش زولبیا کل مواد رو درست کرد و 4 تا 5 ساعت تو دمای آشپزخونه گذاشت بعد ترش شدن سرخ کرد یا حتما باید خمیر ترش رو از شب قبل درست کرد ؟
جواب : اگه همه مایه رو بزاری تا ترش بشه ، اونوقت بسیار ترد و شکننده میشه بهتربن راهش درست کردن مایه ترش هستش و هروقت خاستید زولبیا درست کنین مایه اصلی رو به مایه ترش اضافه کنین .
نکته 14 : سوال : من ماست محلی گوسفندی گرفتم ، چرب و ترش هست میتونم زولبیا بزنم ؟ جواب : ماست بایست چرب ، خنک و شیرین باشه .
نکته 15 : سوال : این که خمیر ترش تو دمای محیط باشه بهتره یا تو یخچال ؟ چون تو یخچال ترش نمیشه خوب نمیشه ؟
جواب : تو فضای آشپز خونه هم میشه بزاری برا استراحت ولی یخچال بهتره .
نکات شربت یا بار :
نکته 1 : برای اینکه زولبیا شفاف تر بشه به شربت یا بارش تقریبا 1 کیلو بادکا یا گلوکز بدید همش بزنید تا کاملا داخل بار محلول بشه .
نکته 2 : برا مجاز کردن بار اگه سفت بود از گلاب یا آب استفاده کنید .
نکته 3 : بار زولبیا زیاد هم نبایست داغ باشه تقریبا ولرم .