کیک کرامبل ، یک کیک فوق العاده خوشمزه است . این کیک نیویورکی است .
ضمنا بد نیست بدانیم که لغت کرامبل (crumb) در انگلیسی به معنی خرده است و کرامبل موز و شکلات یعنی خرده موز و شکلات .
موادلازم کرامبل :
شکلات چیپسى 2 قاشق سوپ خورى
شکرقهوه اى روشن 1/3 پیمانه
دارچین 1/4 قاشق چایخورى
کره 1 قاشق سوپخورى
آرد 2 قاشق سوپ خورى
تمام مواد بالا را با هم مخلوط کرده و در ظرفی جدا قرار می دهیم . سپس به سراغ آماده کردن مواد کیک می رویم .
آماده سازی مواد کیک :
فر را روى 180 درجه سانتیگراد روشن کنین .
کره ، شکر ، تخم مرغ و وانیل را با همزن برقى بزنین تا رنگش روشن شده و کمى پف کنه . حدود 6 شش دقیقه . زمانیکه مخلوط به رنگ کرم روشن شود و مواد حالت کش دار شوند ، دست از هم زدن بکشید .
سپس موز پوره شده و ماست را اضافه کنین
در آخر مخلوط آرد ، نمک ، بیکینگ پودر ، بیکینگ سودا را که سه بار الک کردین و بریزین و مخلوط کنین تا یک دست بشه ،
مایع را در قالب چرب شده و کاغذ انداخته ریخته روى مایع مواد کرامبل را که با هم مخلوط کردین و بریزین و در فر به
مدت یک ساعت یا کمى بیشتر بپزین ...
نکته 1 : به جای شکر قهوه ای از شکر سفید میتونید استفاده کنید. اما با شکر قهوه ای خوشمزه تر میشه.
نکته 2 : دقت کنید که حین صاف کردن خمیر مواد رویه با خمیر کیک مخلوط نشود مهمترین قسمت تهیه کیک مخلوط نشدن کرامبل و خمیر کیک است.
نکته 3 : مواد کرامبل را روی کیک اصلا فشار ندهید این مراحل بدون فشار حتما باید انجام شود.
نکته 4 : این کیک به خوبی پف می کند ، سعی کنید از قالب به قطر 23 سانت استفاده نمایید ، تا کیک حالت خمیری نداشته باشد .
نکته 5 : استفاده از قالب کمربندی در این کیک توصیه می شود .
نکته 6 : مدت زمان پخت کیک برای هر فر و هر قالب متفاوت است ، فرضا برای این کیک اگر از قالب 20 سانتی استفاده کنید حدود یک ساعت خواهد شد .
نکته 7 : لایه کرامبل روی کیک رو خیلی زیاد نریزید چون اگر این مقدار زیاد باشه لایه ضخیم میشه و به کیک نمچسبه ، در نهایت موقع برش و برگردوندن کیک از قالب ، لایه کرامبل از کیک جدا میشه .