1 | تخم مرغ | 1 عدد |
2 | آرد | 180 گرم |
3 | بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
4 | وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
5 | نمک | 1/8 قاشق چای خوری |
6 | موز | پوره شده 2 عدد |
7 | دارچین | 1/4 قاشق چای خوری |
8 | کره | 75 گرم |
9 | شکر قهوه ای | روشن 100 گرم |
10 | ماست | 2 قاشق غذاخوری |
11 | بکینگ سودا | 1/2 قاشق چای خوری |
12 | شکلات چیپسی | 2 قاشق غذاخوری |
کیک کرامبل ، یک کیک فوق العاده خوشمزه است . این کیک نیویورکی است .
ضمنا بد نیست بدانیم که لغت کرامبل (crumb) در انگلیسی به معنی خرده است و کرامبل موز و شکلات یعنی خرده موز و شکلات .
موادلازم كرامبل :
شكلات چيپسى ٢ قاشق سوپ خورى
شكرقهوه اى روشن ١/٣ پيمانه
دارچين ١/٤ قاشق چايخورى
كره ١ قاشق سوپخورى
آرد ٢ قاشق سوپ خورى
تمام مواد بالا را با هم مخلوط کرده و در ظرفی جدا قرار می دهیم . سپس به سراغ آماده کردن مواد کیک می رویم .
آماده سازی مواد کیک :
فر را روى ١٨٠ درجه سانتيگراد روشن كنين .
كره ، شكر ، تخم مرغ و وانيل را با همزن برقى بزنين تا رنگش روشن شده و كمى پف كنه . حدود 6 شش دقیقه . زمانیکه مخلوط به رنگ کرم روشن شود و مواد حالت کش دار شوند ، دست از هم زدن بکشید .
سپس موز پوره شده و ماست را اضافه كنين
در آخر مخلوط آرد ، نمك ، بيكينگ پودر ، بيكينگ سودا را كه سه بار الك كردين و بريزين و مخلوط كنين تا يك دست بشه ،
مايع را در قالب چرب شده و كاغذ انداخته ريخته روى مايع مواد كرامبل را كه با هم مخلوط كردين و بريزين و در فر به
مدت يك ساعت يا كمى بيشتر بپزين ...
نکته 1 : به جای شکر قهوه ای از شکر سفید میتونید استفاده کنید. اما با شکر قهوه ای خوشمزه تر میشه.
نکته 2 : دقت کنید که حین صاف کردن خمیر مواد رویه با خمیر کیک مخلوط نشود مهمترین قسمت تهیه کیک مخلوط نشدن کرامبل و خمیر کیک است.
نکته 3 : مواد کرامبل را روی کیک اصلا فشار ندهید این مراحل بدون فشار حتما باید انجام شود.
نکته 4 : این کیک به خوبی پف می کند ، سعی کنید از قالب به قطر 23 سانت استفاده نمایید ، تا کیک حالت خمیری نداشته باشد .
نکته 5 : استفاده از قالب کمربندی در این کیک توصیه می شود .
نکته 6 : مدت زمان پخت کیک برای هر فر و هر قالب متفاوت است ، فرضا برای این کیک اگر از قالب 20 سانتی استفاده کنید حدود یک ساعت خواهد شد .
نکته 7 : لایه کرامبل روی کیک رو خیلی زیاد نریزید چون اگر این مقدار زیاد باشه لایه ضخیم میشه و به کیک نمچسبه ، در نهایت موقع برش و برگردوندن کیک از قالب ، لایه کرامبل از کیک جدا میشه .