قبل از هر چیز فرتان را روشن کنید تا گرم شود .
تخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند .
اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود .
آرد و بکینگ پودر و نمک را باهم الک کنید .
اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است .
معمولا آرد را روی مایع کیک مستقیم الک می کنیم .
برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند .
پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا می کنیم .
سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند .
در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید .
زرده ها را حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند .
حالا وانیل و 4/3 فنجان شکر را به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشود .
بعد هم روغن و شیر را اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید .
در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک را که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید .
بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید .
مقداری از آرد را بریزید و با دور آروم همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را بگذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند .
بعد مقداری دیگه از آرد را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود .
همانطور که بالا گفتم خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله آرد را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید . این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند .
حالا می رویم سراغ سفیده ها . سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود .
بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود .
سفیده را روی مایع قبلی می ریزیم و به آرومی با قاشق ( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم .
حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است).
بعد هم کف قالب 25 سانتی را چرب کنید و یا اگر خواستید کاغذ روغنی بگذارید و مایع را در قالب بریزید .
نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود .
کیک را بگذارید در فر در دمای 170 - 180 درجه سانتی گراد تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا 20-25 دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد .