کیک نارگیل سریلانکا / بیبیکان
نارگیل نقش مهمی در آشپزی روزانه من دارد. من از آن به اشکال مختلف در آشپزی خودم استفاده می کنم. از روغن نارگیل، نارگیل رنده شده، شیر نارگیل، سرکه نارگیل و ...
با شروع سال نو میلادی، من می خوام این کیک خاص را درست کنم.
استفاده از نارگیل تازه رنده شده برای این دستور غذا بهتر عمل می کند، اما ممکن است برای همه ما در دسترس نباشد. بنابراین به جای آن از نارگیل رنده شده یخ زده استفاده کنید. اما یادتان باشد قبل از اینکه بخواهید مقدمات این کیک را آماده کنید، آن را به مدت 2 تا 3 ساعت روی پیشخوان بگذارید تا آب شود. اگر قصد دارید از نارگیل خشک شده (خشک شده و شیرین نشده) استفاده کنید، ممکن است بخواهید دوباره آن را با مقداری آب هیدراته کنید. اما برای دستیابی به طعم و بافت مطلوب این کیک، نارگیل تازه یا منجمد را توصیه می کنم.
اولین قدم بزرگ در تهیه این کیک، مخلوط شکر نارگیل با نام Pani Pol است. این کار با کارامل کردن مقداری شکر که برای رسیدن به رنگ غلیظ کیک حیاتی است، شروع می شود.
پس از آن، تنها کاری که انجام می دهید این است که همه مواد را یکی یکی با هم مخلوط کرده و خوب با هم ترکیب کنید تا خمیر خامه ای یکدستی به دست آید.
این کیک به هیچ وسیله همزن نیاز ندارد، یک کاسه و لیسک یا قاشق چوبی و یک ماهیتابه تمام چیزی است که شما نیاز دارید. برخلاف سایر کیکها، این کیک به پخت آهسته نیاز دارد و این بدان معناست که شما باید بر اساس تنظیمات فر خود پخت کنید. در یک فر استاندارد با دمای تنظیم شده روی 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد: شما به مدت 1 ساعت تا 1.5 ساعت یا تا زمانی که کاملاً پخته شود، پخت می کنید.
یکی از درس های مهمی که در طول آزمایش هایم آموختم، این است که از نگهداری این کیک در یخچال خودداری کنید. از آنجایی که این یک کیک وگان است، نگهداری آن در دمای اتاق به اندازه کافی خوب خواهد بود. باید در ظرف دربسته نگهداری شود. اگر باید در یخچال نگهداری کنید؛ پس فراموش نکنید که آن را چند ساعت قبل از خوردن روی میز بگذارید تا متعادل شود. این دستور پخت را امتحان کنید و در کنار عزیزانتان از خوردن آن لذت ببرید. سال نو مبارک.
کیک نارگیلی سریلانکا / Bibikkan
سرو 8 - 10 | زمان آماده سازی 30 دقیقه | زمان پخت 75-90 دقیقه
مواد لازم:
4 فنجان نارگیل رنده شده (1 نارگیل متوسط).
1 فنجان شکر قهوه ای روشن.
1 فنجان شربت افرای تیره.
1/2 فنجان کره گیاهی.
1 فنجان خرما بدون هسته.
1 قاشق چایخوری جوش شیرین.
1 فنجان + 4 قاشق غذاخوری سمولینا بو داده.
1 فنجان آرد سفید نشده.
3/4 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر.
1/3 فنجان بادام هندی.
1/4 فنجان کشمش.
2 قاشق چایخوری عصاره وانیل.
3 عدد میخک.
3 عدد هل.
3 سانتی متر دارچین.
1/4 قاشق چایخوری جوز هندی.
کمی نمک.
1 1/4 فنجان آب .
در یک کاسه کوچک خرماهای بدون هسته و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید، 1/4 فنجان آب را مخلوط کنید و 10 دقیقه خیس کنید.
نارگیل را رنده کنید و کنار بگذارید. اگر از نارگیل یخ زده استفاده می کنید، آن را از فریزر خارج کنید و آن را ذوب کنید تا بافتی به دست آید که بتوانید با آن کار کنید.
فر را با دمای 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
یک قالب پخت 9×9 اینچی را با کره گیاهی چرب کنید و یک ورقه روغنی را به پایین بپوشانید.
آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید و کنار بگذارید.
سمولینا را 4-5 دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
ادویه ها - میخک، هل، دارچین، جوز هندی را به صورت پودر ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
یک قابلمه بردارید و 5 قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و آن را کارامل کنید.
شربت افرا و نارگیل را به همان ماهیتابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا 5 تا 6 دقیقه با هم ترکیب شوند.
حالا باقیمانده شکر، کره، نمک را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط نارگیل شیرین را کامل کنید.
عصاره وانیل، خرما، کشمش و آجیل را با هم مخلوط کرده و خوب مخلوط کنید.
مخلوط میوه نارگیل شیرین را در یک کاسه بزرگ بریزید و سمولینا برشته شده را داخل آن بریزید و خوب مخلوط کنید.
آرد و پودر ادویه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
در انتها یک فنجان آب را در قسمت های مختلف اضافه کنید و خمیر را به طور یکنواخت مخلوط کنید.
خمیر را در قالب بریزید و به مدت 60 تا 90 دقیقه بپزید تا سیخی که در وسط آن فرو کرده اید تمیز بیرون بیاید.
کیک را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید و روی میز قرار دهید.
نکته :
نارگیل تازه رنده شده برای این کیک بهترین کارایی را دارد. اما نارگیل قبلاً منجمد و ذوب شده نیز خوب عمل می کند.
من در این دستور از شکر قهوه ای روشن استفاده کرده ام. کارامل کردن شکر در ابتدا به کیک رنگ عمیق و زیبایی می بخشد.
من در این دستور غذا از آرد سفید نشده به عنوان یک انتخاب شخصی استفاده کردم، اما آرد معمولی هم این کار را انجام می دهد.
خیساندن خرما با آب + جوش شیرین، خرما نرم تری به دست می دهد و باعث می شود تا راحت تر در خمیر کیک قرار گیرد.
من از شربت افرا تیره انتاریو استفاده کرده ام که به رنگ تیره این کیک نیز کمک می کند. می توان از شربت افرا معمولی یا حتی عسل به عنوان جایگزین استفاده کرد.
من از کره گیاهی در این دستور غذا استفاده کرده ام، کره معمولی نیز خوب عمل می کند.