مواد لازم برای تهیه ژنوار:
تخم مرغ 8 عدد
آرد سفید گندم 200 گرم
شکر 200 گرم
کره 150 گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
برای تزئین:
خامه 200 گرم
پودر قند 125 گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای اماده کردن این شیرینی به یک سینی فر به طول 40 تا 42 سانت و به عرض 30 سانتی متر احتیاج داریم.
کف سینی را یک ورقه کاغذ روغنی می اندازیم و کمی روی کاغذ را با قلمو چرب می کنیم . در ظرف لعابی یا استیل گودی تخم مرغ ها را دانه دانه میشکنیم و با همزن برقی خوب می زنیم . (باید یک تخم مرغ را شکست و خوب مخلوط کرد بعد تخم مرغ بعدی را شکست) به همین ترتیب تمام تخم مرغ ها را مخلوط کرده ، با همزن ، هم میزنیم تا مایه کاملا پف کند. ظرف تخم مرغ را در یک ظرف پر آب قرار می دهیم و ظرف آب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. هم زدن را ادامه می دهیم تا مایه گرم شود. شکر و وانیل را کم کم در تخم مرغ ها می ریزیم ، باز هم زدن را ادامه می دهیم تا مایه داغ شود. ظرف تخم مرغ را از آب خارج کرده ، آرد را کم کم در ان ریخته و باز خوب مخلوط می کنیم و در اخر کار کره را قطعه قطعه کرده ، داخل مایه می ریزیم . هم می زنیم تا مایه کاملا مخلوط شود. مایه را در سینی آماده شده می ریزیم ، با لبه کارد روی آن را صاف می نماییم تا ضخامت آن در همه جا یکسان شود. فر را با حرارت 150 درجه سانتی گراد گرم می نماییم. (فر باید حداقل یک ربع گرم شود) سینی را روی طبقه وسط فر می گذاریم و به مدت 15 تا 20 دقیقه اجازه می دهیم تا شیرینی بپزد ولی زیاد خشک نشود. سینی را بیرون می آوریم ، اجازه می دهیم تا سرد شود و ژنوار را از طول به دو قسمت مساوی می بریم. دو قطعه را روی هم می گذاریم و اطراف آن را کمی می بریم تا دو ورقه کاملا اندازه هم باشند.کاغذ هر دو قطعه را بر میداریم و اجازه میدهیم تا کاملا خنک شود.خامه را در طرف گود استیل می ریزیم . طرف را روی ظرف پر از یخی قرار می دهیم و خامه را با همزن برقی هم می زنیم تا کاملا سفت شده ، فرم بگیرد. وانیل و پودر قند را کم کم در خامه می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم .
توت فرنگی ها را می شوئیم و خشک می کنیم . دم آنها را نیز می گیریم. چند عدد از آنها را کنار می گذاریم، بقیه را از وسط دو نیم کرده روی هر ورقه از ژنواز را مقداری خامه می ریزیم با لبه کارد خامه را کاملا صاف می کنیم. یک ردیف توت فرنگی روی سطح یکی از ژنواز ها می چینیم و ژنواز دیگر را روی آن قرار می دهیم. اطراف ژنواز ها باید کاملا به هم چسبیده و صاف باشد.کمی خامه اطراف آن می مالیم مقداری از نصفه های توت فرنگی را اطراف ژنواز می چسبانیم. یکی دو قطره رنگ خوراکی قرمز داخل بقیه خامه میریزیم و مخلوط می کنیم تا خامه صورتی کمرنگ بشود و سطح ژنواز را با خامه میپوشانیم .رویش را با لبه کارد صاف می کنیم. چند عدد توت فرنگی درسته برای تزئین روی آن قرار می دهیم.
امیدوارم از طرز تهیه شیرینی توت فرنگی با ژنواز لذت برده باشیدو نوش جان !
با کیک یار همراه بمانید.