شکر 1/2پیمانه
گلاب 1/4پیمانه
گلوکز 1/4پیمانه
پسته کامل 50گرم
سفیده تخم مرغ 1عدد
طرز تهیه گز آردی:
شکر و گلاب را باهم مخلوط کرده روی حرارت ملایم میگذاریم تا بجوشد دراین فاصله سفیده را باهمزن میزنیم تا فرم بگیرد وقتی شربت جوشید و غلیظ شد گلوکز را اضافه می کنیم و تا حدود 8 دقیقه میگذاریم بجوشد و هم میزنیم بعد بین دو انگشت چسبندگی آنرا تست میکنیم باید بین دو انگشت حالت کشدار و نخدار باشد اگر چسبندگی کافی بود یعنی به اندازه ای که دو انگشت به سختی از هم جدا شود مقداری از مواد را داخل سفیده می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم سپس همه سفیده زده شده را به شربت اضافه می کنیم و روی حرارت کم با دور تند همزن برقی خوب می زنیم تا وقتی که مواد سفت شود حدود پنج دقیقه خوب می زنیم تا دوباره حجم بگیرد وقتی کاملا سفت شد همزن را خاموش می کنیم توجه کنید که اواخر کار همزدن سخت می شود چون مواد سفت شده اند بعد دوباره روی حرارت ملایم با قاشق مدام هم می زنیم تا ته نگیرد حدود هشت تا ده دقیقه لازم است هم زده شود. فقط مراقب باشید تا ته نگیرد این زمان مواد از قبل هم سفت تر می شود اما حواستان باشد که بیش از حد سفت نشود چون بعد از خنک شدن گز خشک خواهد شد بعد از این مرحله مواد را از روی حرارت بر می داریم و پسته را اضافه میکنیم من بیشتر از پنجاه گرم پسته زدم چون پر پسته دوست دارم . بعد داخل یک بشقاب را پر آرد می کنیم و به کمک دو قاشق مقداری از مواد را برداشته و در آرد میغلتانیم و با دست به شکل گز آردی که گرد پهن است در می آوریم و گزها را در ظرف دربسته به مدت دو ساعت در یخچال میگذاریم تا خودشان را بگیرند.
نکات پخت گز آردی:
* غلظت شهد بعد از اضافه کردن گلوکز هست
* غلظت نهایی باید سفت باشد ولی بیش از اندازه نه
* غلظت مواد با هم زن برقی هم مهم است
* حرارت هم حتما در تمام مراحل باید ملایم باشد
امیدوارم از طرز تهیه گز آردی لذت برده باشید.
با کیک یار همراه بمانید.